Skip to main content
Italiaanse keuken

Valentijn 2021

2021-02-01 10:00:00

Weet je nog toen sterrenchef Marcelo Ballardin tijdens het programma Mijn keuken Mijn restaurant een hartje tekende in zijn ‘ravioli-bord’ en sterrenchef Piet Huysentruyt op zijn knieën ging voor de seada omdat ze het zoooo lekker vonden?

Wat een goed nieuws was dat?! Wel, zo goed nieuws dat we ons Valentijnsmenu gebaseerd hebben op deze heerlijke Italiaanse gerechten. 

Wil jij jouw valentijntje verrassen? Bestel dan nu ons Italiaans 3-gangenmenu:

  • Als eerste starten we met een heerlijke frisse Siciliaanse salade van gebakken groenten, op basis van onder meer courgette, aubergine, San Marzano tomaat en pijnboompit. De groentesalade ligt op een bedje van handgesneden verse tonijn, basilicum olie en verse tonijn crème. Het geheel wordt afgewerkt met een crunch van San Daniele (DOP) ham.        
  • Hierna serveren we handgemaakte ravioli met een vulling op basis van verschillende Italiaanse streekkazen, verse wintertruffel en zwarte peper. De ravioli worden geserveerd met een saus op basis van echte roomboter, grofgemalen peper en fleur de sel. Het gerecht wordt afgewerkt met dagverse geraspte wintertruffel. 
  • Afsluiten doen we met de Seada. Dit lekker “zonnetje” is de perfecte combinatie tussen zoet en hartig. Dit traditioneel gebakje uit Sardinië heeft een onweerstaanbare, maar vooral verrassende smaak. De Seada kun je omschrijven als een smaakbom door de typische ingrediënten als kaas en citrus. Fris, maar vooral zeer smaakvol serveer je dit nagerecht met honing, citroenzeste en eventueel een beetje fleur de sel. 

 Buon appetito e buon San Valentino.

Ciao ciao,

Pino & Claudia

Ontdek ons thuisrestaurant

Reserveer nu in ons thuisrestaurant en laat je verrassen door onze authentieke Italiaanse gerechten die we met veel liefde en passie voor jullie zullen bereiden!