Skip to main content

Bereidingswijzen

Seadas

De Seadas worden ongebakken verpakt zodat je deze zelf op een gewenst moment gemakkelijk kunt afbakken in maisolie in slechts 1 minuut tijd.

Stappenplan
  • Haal de Seadas ongeveer 15 min op voorhand uit de koelkast. Als deze uit de diepvriezer komen haal je deze best enkele uren op voorhand uit.
  • Vul een pan met maisolie. Zorg voor een bodem van + 3 cm zodat de Seadas erin kunnen ‘zwemmen’.
  • Verwarm de olie totdat deze goed heet is. (TIP: controleer het met enkele druppeltjes water).
  • Leg de Seadas er per één of twee in. Zorg dat je met een soeplepel continu olie over de seadas giet zodat er bolletjes ontstaan. Dit zal zorgen voor de luchtigheid van de Seadas. Als deze een mooie goudbruine kleur hebben mag je ze uithalen.
    (Let op; bij verse olie duren de eerste Seadas iets langer om te bakken dan de volgende. Je kunt ongeveer 10 Seadas in dezelfde olie bakken.)

  • Giet een klein bolletje honing op een leeg bord. Plaats de Seada hierop zodat deze niet wegschuift. Werk af met honing, citroenzeste en een muntblaadje. En eventueel een beetje Fleur du Sel voor de liefhebbers.

  • Buon appetito!

Conchiglioni ripieni
di ricotta e spinaci

De 'Conchiglioni ripieni di ricotta e spinaci' zijn al half afgekookt, gevuld en verpakt in een ovenschaal zodat je deze zelf op een gewenst moment in enkele minuten zonder veel moeite kunt verder garen in een voorverwarmde oven. De saus wordt afgewerkt meegegeven en dient enkel opgewarmd te worden.
Stappenplan
  • Verwarm de oven voor op 180°.

  • Haal de ovenschaal met de conchiglioni uit de koelkast.
  • Giet er de extra meegeleverde saus over en werk af met een gewenste hoeveelheid Parmezaankaas.
  • Plaats de ovenschaal zonder deksel in het midden van de oven.
  • Laat de conchiglioni +- 25 minuten verder garen in de oven.
  • Als de kaas volledig gesmolten én de saus aan het pruttelen is zijn deze klaar.
  • Buon appetito!

Arancini Siciliani

De 'Arancini Siciliani' zijn ongekookt verpakt zodat je deze zelf op een gewenst moment, zonder veel moeite kunt afbakken in frituurolie.
Stappenplan
  • Haal de arancini siciliani ongeveer 15 min op voorhand uit de koelkast. Als deze uit de diepvriezer komen haal je deze best enkele uren op voorhand uit of ontdooi je ze één minuut in de microgolfoven.
  • Verwarm de friteuse; als de arancini uit de koelkast komen, verwarm je je olie op 170° graden. Komen de arancini uit de diepvriezer, verwarm je je olie op 190°.

  • Leg de arancini in de friteuse (max. 4 per keer afhankelijk van de mandinhoud), verschillende smaken mogen samen.
  • Frituur de arancini 5 minuten zodat de buitenkant een goudbruine kleur heeft.

  • Buon appetito!

Onze gerechten kunnen gemakkelijk afgehaald worden in Genk

Volg verder ons avontuur

Ontdek onze keuken. Wij zullen starten met het aanbieden van enkele van onze signature dishes.